Prajitura cu nuci si grepfrut
PrinteazaPrajitura cu nuci si grepfrut
-pentru blat:
- 100 g margarina
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 150 g nuci sau alune măcinate
- 175 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 100 ml lapte
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
-pentru cremă şi decor:
- 1 plic gelatină
- 500 g brânză dulce
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g smântână
- 125 g zahăr
- 2 grepfruturi (roşu şi galben)
- 1 plic gelatină pentru tort
- 4 linguri gem de caise
- 2 linguri miez de nucă
Preparare blat:
Frecaţi margarina spumă cu zahărul. Adăugaţi treptat ouăle, nucile, apoi alternativ laptele şi făina cernută împreună cu praful de copt. Turnaţi compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25-30 min.
Preparare:
Puneţi gelatina la înmuiat 10 minute, în 100 ml apă rece, apoi o topiţi la bain-marie. Mixaţi brânza cu 100 g zahăr, zahărul vanilat şi smântână, iar la sfârşit încorporaţi gelatina călduţă.
Ungeţi blatul răcit cu gemul, turnaţi crema, neteziţi cu un cuţit şi daţi la rece pentru 2 ore. Curăţaţi grepfruturile de coaja groasă, apoi fiecare felie de învelişul subţire, amar.
Presăraţi peste cremă miez de nucă tocat, aşezaţi feliile de grepfrut alternând culorile, iar deasupra turnaţi gelatina pentru tort călduţă, preparată cu zahărul rămas, conform instrucţiunilor de pe plic.
Pofta buna!