Prăjitură cu nuci şi marmeladă

Printeaza

Prăjitură cu nuci şi marmeladă

Ingrediente:Prăjitură cu nuci şi marmeladă

  • 1 pahar smîntînă
  • 1 pahar untură sau unt
  • 1 pahar zahăr pudră
  • 4 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 praf vanilie
  • făină cît cuprinde
  • 50 nuci curăţate şi pisate
  • 6 albuşuri bătute spumă
  • 1 pahar zahăr
  • marmeladă

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi patru gălbenuşuri, se adaugă smîntîna, bicarbonatul şi vanilia, se amestecă bine şi se frămîntă cu făină o cocă potrivit de moale.

Se întinde cu vergeaua o foaie de mărimea tăvii de copt, se pune în tavăşi se unge cu marmeladă. Se bat spumă 6 albuşuri în care se adaugă treptat un pahar de zahăr, apoi nucile pisate (se amestecă uşor după ce au fost puse nucile).

Această compoziţie se aşază peste stratul demarmeladă, se netezeşte uniform şi se coace la foc potrivitla început şi spre sfîrşit mai tare.

Cînd este gata, se taie în bucăţi pătrate sau dreptunghiulare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.