Prăjitură cu nuci şi mure

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu nuci, zahar pudra, faina, oua, unt, praf de copt, gem de caise, mure.Prăjitură cu nuci şi mure

Ingrediente:

  • 100g nuci măcinate
  • 25g zahăr pudră
  • 125g făină
  • 3 oua
  • 100g unt
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri gem de caise
  • 300g mure

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o cratiţă şi apoi luaţi vasul de pe foc. Adăugaţi zahărul, şi apoi, pe rând, gălbenuşurile. După fiecare gălbenuş amestecaţi bine. Adăugaţi făina în care aţi amestecat şi praful de copt şi nucile măcinate.

Bateţi albuşurile spumă şi apoi încorporaţi-le în compoziţia pre­parată înainte, amestecându-le prin răsturnare, nu prin frecare. Coaceţi compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18 – 20cm.

Scoateţi-o din tavă şi puneţi-o pe un platou, ungeţi-o deasupra cu gemul de caise încălzit şi trecut printr-o sită şi decoraţi cu mure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.