Prajitura cu nuci si rodie
PrinteazaPrajitura cu nuci si rodie din: oua, zahar, lapte, ulei, zahar vanilat, praf de copt, faina, ciocolata neagra, nuca, zahar candel, budinca de vanilie, limeta, lamaie, rodie.
- 4 ouă
- 130 g zahăr
- 550 ml lapte
- 75 ml ulei
- zahăr vanilinat
- 5 g praf de copt
- 100 g făină
- 300 g ciocolată neagră
- 100 g miez de nucă
- 50 g zahăr candel
- un plic budincă de vanilie
- o limetă
- o lămâie
- o rodie
Mod de preparare:
Praful de budincă se amestecă cu 500 ml lapte, se fierbe până se îngroaşă şi se lasă să se răcească. Intr-un bol se mixează gălbenuşurile cu jumătate din zahărul tos până îşi dublează volumul şi se albesc.
Se adaugă laptele călduţ şi uleiul, zahărul vanilinat, praful de copt şi făina. într-un bol separat se mixează albuşurile cu restul de zahăr tos până nu mai cad de pe braţele mixerului şi se pun peste ingredientele din bol.
Se amestecă de jos în sus cu o paletă ca să nu se lase aluatul, se toarnă în tăvi tapetată cu hârtie de copt presărate cu făină.
Se coc pe rând 10-12 minute sau până când încep să se desprindă marginile foii de hârtie. Se lasă să se răcească, se scot de pe hârtie şi se ung cu budincă.
Ciocolata se topeşte la bain-marie împreună cu frişca, se lasă să se răcească şi se mixează cinci minute. Se amestecă cu nucile măcinate, coajă rasă de lămâie şi limetă, zahărul candel sfărâmat si se serveste alaturi de prajitura.
Prajitura cu nuci si rodie
Pofta buna!