Prajitura cu nuci si sos caramel
PrinteazaPrajitura cu nuci si sos caramel din: faina, zahar, banane, nuci, margarina, vanilie, praf de copt, frisca.
- 220 g făină
- 150 g zahăr
- 5 banane
- 120 g margarină
- 2 linguriţe suc de lămâie
- o linguriţă praf de copt
- o linguriţă bicarbonat
- 1/4 linguriţă sare
- esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 300 ml frişca vegetală dulce
- 200 g nuci
Pentru sos caramel:
- 200 g zahăr
- 100 ml apă
- 60 g margarină
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi sarea.
Margarina topită se mixează cu zahărul, se adaugă bananele mărunţite cu furculiţa, sucul de lămâie şi esenţa de vanilie. Cu mixerul la viteză mică se adaugă amestecul de făină, se omogenizează şi se toarnă aluatul într-o formă de copt tapetată cu hârtie.
Se coace 35 de minute.
După ce blatul s-a răcit, se aşază deasupra frişca vegetală bine bătută şi apoi se presară nucile fin mărunţite.
Zahărul şi apa se pun pe foc şi, după ce s-a topit zahărul, se adaugă margarina. Se toarnă peste prăjitură. Se lasă la răcit, apoi se taie şi se poate servi.
Pofta buna!