Prajitura cu nuci, stafide si cacao

Printeaza

Prajitura cu nuci, stafide si cacao din: oua, sare, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ulei, cacao, lapte, stafide, miez de nuci, ciocolată amăruie sau de menaj ori fulgi de ciocolată.

Prajitura_cu_nuci_stafide_si_cacao

Ingrediente:

  • 5 albuşuri
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură lapte
  • 50 g stafide
  • 50 g miez de nuci
  • 50 g ciocolată amăruie sau de menaj ori fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi continui să baţi până ce, când scoţi telul din spumă, rămân „ţurţuri”.

Incorporezi uşor uleiul, făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×25 cm şi întinzi jumătate din compoziţie. Presari uniform stafidele şi fulgii de ciocolată.

In aluatul rămas, încorporezi laptele şi cacaua şi întinzi aluatul în strat uniform, apoi presari nucile tocate mărunt.

Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute, la foc mediu. O scoţi din cuptor după ce a trecut proba cu scobitoarea şi o porţionezi după ce s-a răcit.

Prajitura cu nuci, stafide si cacao

Prajitura_cu_nuci_stafide_si_cacao

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.