Prajitura cu nuci, stafide si cacao
PrinteazaPrajitura cu nuci, stafide si cacao din: oua, sare, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ulei, cacao, lapte, stafide, miez de nuci, ciocolată amăruie sau de menaj ori fulgi de ciocolată.
Ingrediente:
- 5 albuşuri
- 1 praf de sare
- 5 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 3 linguri ulei
- 1 lingură cacao
- 1 lingură lapte
- 50 g stafide
- 50 g miez de nuci
- 50 g ciocolată amăruie sau de menaj ori fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi continui să baţi până ce, când scoţi telul din spumă, rămân „ţurţuri”.
Incorporezi uşor uleiul, făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×25 cm şi întinzi jumătate din compoziţie. Presari uniform stafidele şi fulgii de ciocolată.
In aluatul rămas, încorporezi laptele şi cacaua şi întinzi aluatul în strat uniform, apoi presari nucile tocate mărunt.
Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute, la foc mediu. O scoţi din cuptor după ce a trecut proba cu scobitoarea şi o porţionezi după ce s-a răcit.
Prajitura cu nuci, stafide si cacao
Pofta buna!