Prajitura cu nuci, stafide si morcovi
PrinteazaPrajitura cu nuci, stafide si morcovi din: nuci, faina, praf de copt, scortisoara, bicarbonat, zahar, stafide, morcov, ulei, oua, lapte, crema de branza, esenta de vanilie, zahar pudra.
- 100 g nuci mărunţite
- 250 g făină
- 10 g praf de copt
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 350 g zahăr
- 175 g stafide
- 250 g morcov ras
- 200 ml ulei
- 4 ouă
- 4 linguri cu lapte
Ingrediente pentru topping:
- 200 g cremă de brânză foarte grasă
- câteva picături de esenţă de vanilie
- 2-3 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Setează temperatura cuptorului la 160°C. Tapetează tava cu hârtie de copt astfel încât sa acoperi baza şi pereţii formei.
Păstrează câteva nuci pentru ornat şi zdrobeşte restul. Cerne făina într-un castron şi adaugă bicarbonatul de sodiu. Adaugă zahărul, stafidele şi nucile zdrobite.
Rade pe răzătoarea mare morcovii şi adaugă-i în amestecul de făină.
Bate ouăle cu uleiul şi laptele. Adaugă-le în castronul cu ingredientele uscate şi amestecă bine.
Cu o lingură pune umplutura în tavă. Coace în centrul cuptorului timp de 1 1/4 ore sau până când prăjitura a crescut şi este fermă la mijloc. Verifică cu un pai dacă s-a copt suficient în interior.
Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcească 15 minute. Scoate-o din formă şi las-o să se răcească complet.
Pentru topping, răstoarnă crema de brânză într-un castron, adaugă vanilia şi bate până când devine netedă. Bate-o cu zahărul pudră şi aşaz-o peste prăjitură.
Zdrobeşte nucile rămase şi presară-le deasupra. Păstrează prăjitura în frigider. Las-o la temperatura camerei înainte de a servi.
Prajitura cu nuci, stafide si morcovi
Pofta buna!