Prăjitură cu nuga şi ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu nuga si ricotta din: ricotta, mascarpone, galbenusuri, albusuri, zahar, ciocolata menaj, nuga cu migdale, piscoturi si cafea.
- 420 g ricotta
- 80 g mascarpone
- 5 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 200 g zahăr
- 100 g ciocolată menaj
- 125 g nuga cu migdale
- 2-3 pachete pişcoturi
- 3 cescute de cafea
Mod de preparare:
Taie bucăţi, separat, ciocolata şi nuga. Inveleşte-le cu un şervet de bucătărie şi bate-le cu un ciocan de şniţele, fără a le sfărâma prea tare.
Bate într-un castron gălbenuşurile cu zahărul. Separat, în alt castron, bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Freacă ricotta cu brânza mascarpone până când obţii o cremă omogenă.
Amestecă gălbenuşurile cu albuşurile spumă şi crema de brânză, apoi adaugă bucăţelele de ciocolată şi de nuga. Amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă.
Intre timp, prepară cafeaua. îmbracă o formă de chec cu folie de aluminiu, aşază pişcoturi înmuiate în cafea, mai întâi pe margini şi apoi pe fund. Umple forma până sus cu compoziţia obţinută, nivelează şi acoperă cu folie de aluminiu. Pune în frigider până se întăreşte.
Scoate forma din frigider cu cel puţin 15 minute înainte de a servi, răstoarn-o pe un platou şi îndepărtează folia. Taie felii, aşază-le pe farfurii şi decorează, după gust, cu friscă si fructe, eventual cu un sos cald de ciocolată.
Prăjitură cu nuga şi ricotta
Pofta bună!