Prajitura cu orez si nuca
PrinteazaPrajitura cu orez si nuca din: orez, zahar, ou, vanilie, nuci, scortisoara, cacao, nuca de cocos, zahar pudra.
- 250 g orez
- 4 linguri zahar
- 1 ou
- vanilie
- 150 g nuci
- 1 plic scortisoara
- 2 linguri cacao
- nuca de cocos
- zahar pudra dupa gust
Mod de preparare:
Spala orezul cu apa rece si pune-l la fiert cu un praf de sare si zahar. Cand a inflorit orezul, e semn ca e fiert si-l dai la rece pana pregatesti crema.
Oul cu cele patru linguri de zahar le bati bine cu furculita si apoi adaugi cacaoa. Bati bine si pui pe foe pentru 3 minute. Ai grija si amesteca foarte des, ca sa nu se lipeasca.
Orezul racit il pui intr-o cescuta udata cu apa rece, il presezi bine si-l rastorni intr-o farfurie plata sau un platou. Presari scortisoara, putin zahar pudra si crema. Apoi presari nuca de cocos.
Pofta buna!