Prajitura cu ovaz
PrinteazaPrajitura cu ovaz din: ovaz, faina, oua, unt, zahar, amidon.
- 1 cană cu fulgi de ovăz
- 1 cană cu făină
- 2 gălbenuşuri
- 200 g unt
- 125 g zahăr brun
- 200 g zahăr
- 25 g amidon
- 400 ml suc proaspăt de portocale
- 150 g unt
Mod de preparare:
Pune într-un castron fulgii de ovăz amestecaţi cu făina şi zahărul brun. Modelează în mijloc o adâncitură şi pune untul tăiat cubuleţe şi gălbenuşurile.
Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat omogen. Intinde aluatul de ovăz într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Lasă la cuptor, la foc redus, 10-15 minute.
Intre timp, pune pe foc zahărul amestecat cu amidonul şi sucul de portocale. Amestecă energic până obţii un sos mai dens. După ce a dat în primul clocot, adaugă untul tăiat cubuleţe.
Toarnă crema peste blatul copt.
Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!