Prajitura cu pepene galben si cacao
PrinteazaPrajitura cu pepene galben si cacao din: unt, zahar, oua, faina, sare, esenta de vanilie, cacao, gelatina granule, apa, lapte condensat, zeama de lamaie, pepene galben.
Ingrediente:
- 180 g unt
- 350 g zahar
- 3 oua
- 150 g faina
- 1 varf cutit de sare
- 1 fiola esenta de vanilie
- 150 g pudra de cacao
Pentru sufleu:
- 6 albusuri
- 25 g gelatina granule
- 75 ml apa
- 100 g zahar
- 120 g unt
- 150 ml lapte condensat
- 1 lingura zeama de lamaie
Pentru decor
- 10 felii pepene galben
Mod de preparare:
Pentru blat, bap untul pnut la temperatura camerei cu zaharul pana obti o crema. Adaugi ouale treptat si continui sa mixezi.
Amesteci faina, pudra de cacao si sarea si le adaugi in compozitia cu unt. La final, pui esenta de vanilie.
Asezi aluatul intr-o tava tapetata si-l dai la cuptorul preincalzit, la 170 °C, 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Atentie, blatul trebuie sa fie copt la suprafata si putin umed in interior.
Pentru sufleu, inmoi gelatina cu apa, zeama de lamaie si zaharul conform instructiunilor de pe pachet. Mixezi untul, tinut la temperatura camerei, cu laptele condensat.
Bati spuma albusurile reci pana cand spuma nu mai cade de pe mixer.
Amestecul cu gelatina 2 pui la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi pana se topejte zaharul, apoi 2 adaugi in spuma de albusuri si continui sa mixezi inca 10 minute.
In aceasta compozitie incorporezi amestecul de unt cu lapte condensat.
Aranjezi blatul intr-o tava cu peretii inalti, tomi peste el umplutura si dai prajitura la frigider 4 ore. Dupa aceea, o decorezi cu bucati de pepene galben.
Prajitura cu pepene galben si cacao
Pofta buna!