Prajitura cu pere si cacao

Printeaza

Prajitura cu pere si cacao din: oua, lapte, unt, rom, cacao, praf de copt, faina, pere, zahar.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 230 g unt
  • 1 linguriţă cu esenţă de rom
  • 1 lingură cu cacao
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 200 g făină
  • 4 pere
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pune laptele şi untul într-o crăticioară şi lasă pe foc până când se topeşte untul. Adaugă esenţa de rom şi lasă să se răcească.

Mixează ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Separat, amestecă făina cu praful de copt şi cacaua, apoi încorporează ouăle.

Toarnă crema de lapte şi încorporeaz-o cu ajutorul mixerului. Toarnă compoziţia într-o tavă de tort, tapetată. Curăţă perele de coajă şi seminţe, taie-le în fâşii şi aşază-le deasupra.

Coace prăjitura la foc mediu timp de 45 de minute, până este gata. Fă testul scobitorii pentru a verifica dacă aluatul s-a copt suficient.

Presară zahărul pudră deasupra şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.