Prajitura cu pere si cacao
PrinteazaPrajitura cu pere si cacao din: oua, lapte, unt, rom, cacao, praf de copt, faina, pere, zahar.
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 230 g unt
- 1 linguriţă cu esenţă de rom
- 1 lingură cu cacao
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 200 g făină
- 4 pere
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Pune laptele şi untul într-o crăticioară şi lasă pe foc până când se topeşte untul. Adaugă esenţa de rom şi lasă să se răcească.
Mixează ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Separat, amestecă făina cu praful de copt şi cacaua, apoi încorporează ouăle.
Toarnă crema de lapte şi încorporeaz-o cu ajutorul mixerului. Toarnă compoziţia într-o tavă de tort, tapetată. Curăţă perele de coajă şi seminţe, taie-le în fâşii şi aşază-le deasupra.
Coace prăjitura la foc mediu timp de 45 de minute, până este gata. Fă testul scobitorii pentru a verifica dacă aluatul s-a copt suficient.
Presară zahărul pudră deasupra şi serveşte.
Pofta buna!