Prajitura cu pere si ciocolata amaruie
PrinteazaPrajitura cu pere si ciocolata amaruie din: unt, zahar, oua, faina, cacao, pere, ciocolata, fulgi de migdale.
- 200 g de unt, plus extra pentru uns
- 300 g de zahăr
- 4 ouă mari
- 75 g de făină
- 50 g de cacao
- 230 g jumătăţi de pere în sirop
- 100 g de ciocolată amăruie
- 25 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Unge cu unt o tavă ceramică termorezistentă de 20 x 30 cm.
Pune untul într-o cratiţă mare şi topeşte-l pe foc mic. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă zahărul, omogenizând compoziţia.
Bate ouăle într-un bol mare. Adaugă-le treptat peste amestecul de unt şi zahăr, amestecând bine cu o lingură de lemn de fiecare dată.
Cerne făină împreună cu cacaua deasupra amestecului, apoi amestecă energic cu lingura de lemn, până când obţii o compoziţie uniformă.
Transferă compoziţia în tavă şi aşază perele deasupra, împingându-le uşor în aluat. Pune ciocolata pe un tocător şi tai-o cu un cuţit mare în bucăţi grosiere de circa 1,5 cm.
Distribuie ciocolata deasupra aluatului, apoi presară fulgii de migdale, dacă vrei. In acest moment, poate fi congelată.
Coace prăjitura la nivelul din mijloc al cuptorului, timp de 30 de minute, sau până când aluatul este uscat la suprafaţă, iar interiorul este uşor copt.
Pofta buna!