Prajitura cu pere si menta
PrinteazaPrajitura cu pere si menta din: pere, faina, unt, zahar, praf de copt, ghimbir, oua, pere, migdale, nuca, scortisoara, sare, lamaie, zahar vanilat, portocala, menta, zahar pudra, frisca, zahar brun.
- 4 pere
- 200 g făină
- 200 g unt
- 200 g zahăr tos
- 7 g praf de copt
- 5 g ghimbir
- 3 ouă
- 500 g pere
- 50 g zahăr brun
- 50 g migdale
- 50 g miez de nucă
- 5 g scorţişoară
- 3 g sare
- două pliculeţe sahăr vanilinat
- o lămâie
- o portocală
- mentă
- zahăr pudră
- frişcă
Mod de preparare:
Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii potrivit de groase, se pun într-un bol şi se amestecă bine cu suc de lămâie ca să nu se oxideze. Intr-un bol se amestecă făina cu scorţişoara, praful de copt, ghimbirul, miezul de nucă şi migdalele măcinate.
Intr-un bol separat se mixează untul moale cu zahărul brun şi zahărul vanilinat, zahărul tos. Se adaugă sarea şi ouăle, mixând bine după fiecare. Se adaugă făina şi menta, se mixează şi se toarnă jumătate din aluat în tăvi unse cu unt şi presărate cu făină.
Se aşază felii de pere, se presară coajă rasă de lămâie şi portocală, mentă tocată şi se toarnă deasupra restul de aluat.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 35-40 de minute, având grijă să nu se ardă.
Prajitura cu pere si menta
Pofta buna!