Prajitura cu pere si menta

Printeaza

Prajitura cu pere si menta din: pere, faina, unt, zahar, praf de copt, ghimbir, oua, pere, migdale, nuca, scortisoara, sare, lamaie, zahar vanilat, portocala, menta, zahar pudra, frisca, zahar brun.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_si_menta

  • 4 pere
  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 7 g praf de copt
  • 5 g ghimbir
  • 3 ouă
  • 500 g pere
  • 50 g zahăr brun
  • 50 g migdale
  • 50 g miez de nucă
  • 5 g scorţişoară
  • 3 g sare
  • două pliculeţe sahăr vanilinat
  • o lămâie
  • o portocală
  • mentă
  • zahăr pudră
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie felii potrivit de groase, se pun într-un bol şi se amestecă bine cu suc de lămâie ca să nu se oxideze. Intr-un bol se amestecă făina cu scorţişoara, praful de copt, ghimbirul, miezul de nucă şi migdalele măcinate.

Intr-un bol separat se mixează untul moale cu zahărul brun şi zahărul vanilinat, zahărul tos. Se adaugă sarea şi ouăle, mixând bine după fiecare. Se adaugă făina şi menta, se mixează şi se toarnă jumătate din aluat în tăvi unse cu unt şi presărate cu făină.

Se aşază felii de pere, se presară coajă rasă de lămâie şi portocală, mentă tocată şi se toarnă deasupra restul de aluat.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 35-40 de minute, având grijă să nu se ardă.

 

Prajitura cu pere si menta

Prajitura_cu_pere_si_menta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.