Prajitura cu pere si nuci
PrinteazaPrajitura cu pere si nuci din: oua, nuca, zahar, faina, pere, lamaie, dulceata, scortisoara, nucsoara, cuisoare, esenta de vanilie, sos caramel.
- 3 ouă
- 1 cană nucă măcinată
- 2 cesti zahăr
- 2 linguri de pus pe pere
- 1 lingură cu vărf făină
- 5 pere
- 1 lămâie
- câteva linguriţe dulceaţă
- scortisoară pudră
- nucsoară pudră
- cuisoare pudră
- 1 esentă de vanilie
Pentru decor:
- 16 jumătăti de miez de nucă
- 50 ml sos caramel
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Cureţi perele, două le tai cuburi, celelalte trei le păstrezi întregi, dar le cureţi de cotor şi de coajă.
Pe cele tăiate le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie (dar şi pe cele întregi, ca să nu oxideze) şi le presari cu zahăr, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare, după gust, le amesteci bine şi le laşi să se odihnească.
Bati albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile treptat, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi adaugi nuca. Incorporezi făina uşor.
Imbraci o formă rotundă cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt. Umpli perele întregi cu dulcea-lă şi le aşezi in picioare în mijlocul formei, apoi pui şi cuburile de pere de jur-imprejur.
Torni compoziţia de ouă peste pere şi introduci forma în cuptorul preincălzit pentru 40-50 de minute. Când este gata, ornezi cu miez de nucă, zahăr pudră şi cu sos caramel.
Prajitura cu pere si nuci
Pofta buna!