Prajitura cu pere si nuci

Printeaza

Prajitura cu pere si nuci din: oua, nuca, zahar, faina, pere, lamaie, dulceata, scortisoara, nucsoara, cuisoare, esenta de vanilie, sos caramel.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_si_nuci

  • 3 ouă
  • 1 cană nucă măcinată
  • 2 cesti zahăr
  • 2 linguri de pus pe pere
  • 1 lingură cu vărf făină
  • 5 pere
  • 1 lămâie
  • câteva linguriţe dulceaţă
  • scortisoară pudră
  • nucsoară pudră
  • cuisoare pudră
  • 1 esentă de vanilie

Pentru decor:

  • 16 jumătăti de miez de nucă
  • 50 ml sos caramel
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cureţi perele, două le tai cuburi, celelalte trei le păstrezi întregi, dar le cureţi de cotor şi de coajă.

Pe cele tăiate le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie (dar şi pe cele întregi, ca să nu oxideze) şi le presari cu zahăr, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare, după gust, le amesteci bine şi le laşi să se odihnească.

Bati albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile treptat, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi adaugi nuca. Incorporezi făina uşor.

Imbraci o formă rotundă cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt. Umpli perele întregi cu dulcea-lă şi le aşezi in picioare în mijlocul formei, apoi pui şi cuburile de pere de jur-imprejur.

Torni compoziţia de ouă peste pere şi introduci forma în cuptorul preincălzit pentru 40-50 de minute. Când este gata, ornezi cu miez de nucă, zahăr pudră şi cu sos caramel.

Prajitura cu pere si nuci

Prajitura_cu_pere_si_nuci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.