Prajitura cu pere si portocale
PrinteazaPrajitura cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si sare.
- 1 kg pere
- 2 portocale
- 1 lingura stafide inmuiate in rom
- 500 g faina
- 150 ml lpate
- 2 oua
- 200 g zahar
- 25 g drojdie
- 1 lingurita zahar vanilat
- 20 g coaja rasa de lamaie
- 10 g scortisoara
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Dizolvati drojdie in lapte cald, apoi adăugaţi făină, ouă, 100g zahăr, sare, coaja de lămâie şi zahăr vanilat. Frământaţi un aluat şi lăsati-l la crescut la loc cald. Curăţaţi perele de coajă şi seminţe, radeţi-le, amestecaţi-le cu portocalele curăţate şi tăiate în cubuleţe, cu restul de zahăr şi coaja de lămâie.
Intindeţi 3 foi din aluat, puneţi deasupra lor fructele, amestecate cu stafide şi scorţişoară şi rulaţi aluatul strâns. Puneţi rulourile într-o tavă unsă cu unt şi coaceţi-le în cuptor, la început la foc iute, apoi la foc mic.
Pofta buna!