Prajitura cu pere si smantana dulce
PrinteazaPrajitura cu pere si smantana dulce din: făină, zahar, sare, unt, pere, smantana dulce, zahar brun.
Ingrediente pentru blat:
- 350 g făină
- 2 linguri zahăr
- 1 praf sare
- 125 g unt
Ingrediente pentru umplutură:
- 125 g zahăr
- 60 g unt
- 3 pere
- 125 ml smântână dulce
- 2 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Se aşază într-un castron făina, 2 linguri zahăr, sare şi unt rece; se frământă cu vârfurile degetelor un aluat sfărâmi- cios. Se adaugă 4-5 linguri cu apă rece şi. se frământă aluatul; se dă la frigider cca 30 min.
Se decojesc perele, se taie jumătăţi şi se îndepărtează casetele seminţelor. Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe o tavă se aşază 6 forme mici de sufleu. în fiecare dintre ele se aşază câte o bucăţică de unt cât o alună, zahăr şi 1/2 de pară. Se coc la cuptor 20 min. Se pune apoi în fiecare formă restul de unt şi zahăr.
Se întinde o foaie de aluat,, pe planşeta tapetată cu făină şi se taie 6 discuri. Fiecare formă se tapetează cu câte un disc de aluat şi se coc 20 min.
Se lasă să se odihnească în forme cca 4 min. Se răstoarnă apoi din forme. Se amestecă smântână duice cu zahăr şi se serveşte alături de cuiburile de aluat.
Prajitura cu pere si smantana dulce
Pofta buna!