Prajitura cu pesmet si capsuni
PrinteazaPrajitura cu pesmet si capsuni din: pesmet, capsuni, unt, ciocolata, zahar,. oua, frisca, lamaie.
Ingrediente:
- 4 linguri pesmet
- 500 g căpşuni
- 200 g unt
- 200 g ciocolată neagră
- 150 g zahăr
- 6 ouă
- 400 g frişca
- coajă rasă de lămâie
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi adaugi untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri, apoi încorporezi coaja rasă de lămâie, pesmetul, esenţa de vanilie şi albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi coci compoziţia la foc potrivit timp de 35 minute. Când e gata laşi blatul să se răcească şi îl tai în două părţi. întinzi peste o parte din blat 300 g frişcă bătută, aşezi căpşunile spălate, apoi cealaltă parte de blat. îmbraci prăjitura în frişcă şi o decorezi cu ciocolata rămasă topită.
O dai la rece pentru câteva ore, apoi o tai bucăţi.
Pofta buna!