Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
PrinteazaPrăjitură cu piersici, pere si frişcă
- 700 g făină
- 100 g unt
- 250 g smântână
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilet
- 2 plicuri gelatină roşie
- 200 g friscă bătută
- 4 piersici
- 2 pere
Mod de preparare:
Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu stins şi făina şi frămânţi până obţii un aluat moale care nu se lipeşte de mâini.
Intinzi aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină ş-l dai la cuptor pentru 30 de minute. Speli în acest timp fructele, le tai întâi în două, scoţi sâmburele, le feliezi şi le aşezi peste blatul copt şi răcit.
Torni gelatina preparată după instrucţiunile de pe plic, decorezi prăjitura cu frişca bătută şi o tai bucăţi.
Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
Poftă bună!