Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Printeaza

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Ingrediente:Prajitura cu piersici, pere si frisca

  • 700 g făină
  • 100 g unt
  • 250 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilet
  • 2 plicuri gelatină roşie
  • 200 g friscă bătută
  • 4 piersici
  • 2 pere

 

Mod de preparare:

Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu stins şi făina şi frămânţi până obţii un aluat moale care nu se lipeşte de mâini.

Intinzi aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină ş-l dai la cuptor pentru 30 de minute. Speli în acest timp fructele, le tai întâi în două, scoţi sâmburele, le feliezi şi le aşezi peste blatul copt şi răcit.

Torni gelatina preparată după instrucţiunile de pe plic, decorezi prăjitura cu frişca bătută şi o tai bucăţi.

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Prajitura cu piersici, pere si frisca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.