Prajitura cu piersici si bezea
PrinteazaPrajitura cu piersici si bezea din: piersici, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare.
- 5 piersici
- 300 g zahăr
- 5 ouă
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 10 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o consistenţă cremoasă. Torni uleiul în fir subţire şi amesteci până se omogenizează. Incorporezi făina, laptele şi zahărul vanilat.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi aşezi din loc în loc bucăţi de piersică. Dai tava la cuptor 10-15 minute.
Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi un praf de sare, întinzi peste prăjitură şi dai din nou tava la cuptor până se rumeneşte bezeaua.
Pofta buna!