Prajitura cu piscoturi, ghimbir si cafea

Printeaza

Prajitura cu piscoturi, ghimbir si cafea din: pişcoturi, oua, unt, zahar pudra, cafea concentrata, cacao sau nes, baton de vanilie, ciocolată menaj, ghimbir proaspăt.

Prajitura cu piscoturi, ghimbir si cafea

Ingrediente:

  • 250 g pişcoturi
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 ml cafea concentrată
  • 1 lingură cacao sau nes
  • 1 baton de vanilie
  • 30 g ciocolată menaj
  • 3 cm ghimbir proaspăt

Mod de preparare:

Amesteci untul cu zahărul, până vei obţine o compoziţie cremoasă şi spumoasă.

Tai pe din două (pe lungime) batonul de vanilie, alegi seminţele şi le pui în amestecul cu unt, apoi adaugi gălbenuşurile şi amesteci.

Fierbi compoziţia 2 minute la bain-marie şi o laşi la ricit. Amesteci cacaua sau nesul cu caia­ua. Tapetezi o tavă de chec cu folie âe aluminiu. Inmoi rapid un pişcot în cafea şi îl pui în tavă.

Repeţi operaţiunea şi cu celelalte pişcoturi, cu care tapetezi tot fundul tăvii. Torni deasupra o pârte din crema de ouă obţinută şi presari ghimbir ras.

Aşezi deasupra un alt strat de pişcoturi înmuiate în cafea. Peste acestea torni iar cremă şi presari ghimbir ras. Deasupra urmează iar un strat de cremă.

Dai tava la congelator pentru 4-5 ore. înainte de servire, presari deasupra casatei cioco­lată de menaj neagră rasă şi puţină cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.