Prajitura cu piscoturi si iaurt
PrinteazaPrajitura cu piscoturi si iaurt din: crema de branza, frisca, piscoturi, zahar, iaurt, gelatina, compot, vanilie.
- 150 g cremă de brânză cu smântână
- 200 ml frişca
- 250 g piscoturi
- 150 g zahar pudra
- 500 g iaurt cu piersici
- 2 plicuri gelatină albă
- 700 g compot de piersici
- o fiolă esenţă de vanilie
- 100 ml frişca pentru ornat
Mod de preparare:
Se tapetează o formă de chec cu folie de aluminiu, se trec pişcoturile prin sucul de la compot şi se tapetează marginile formei.
Se taie puţin din piscoturi, dacă depăşesc marginile formei. Se hidratează gelatina în 200 ml compot timp de 10 minute, apoi se topeşte pe foc mic, fără fierbere.
Crema de brânză cu smântână se amestecă bine cu zahărul pudră, se adaugă esenţa de vanilie, iaurtul de fructe, gelatina topită şi frişca bătută.
Se amestecă uşor până se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă în forma de chec.
Peste cremă se aşază pişcoturi şi se dă la frigider până a doua zi, când se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu frişca şi felii de piersici din compot.
Pofta buna!