Prajitura cu piscoturi si pere
PrinteazaPrajitura cu piscoturi si pere din: piscoturi, compot de pere, frisca, ciocolata.
- 400 g pişcoturi
- o conserva compot de pere
Pentru crema de ciocolată:
- 250 ml friscă
- 200 g ciocolata amăruie
Pentru decor:
- 250 ml frişca lichida
- 20 g ciocolata neagră
Mod de preparare:
Intr-un vas pus la bain-marie se topeşte ciocolata în frişca lichidă. Se dă la rece 3-4 ore, după care se bate cu mixerul până se întăreşte si se obţine o cremă.
Se asază într-o tavă un strat de pişcoturi şi se stropesc uşor cu zeamă din compot. Se ung cu crema de ciocolată, se pun perele tăiate felii, apoi iar pişcoturi înmuiate în compot, cremă de ciocolată, felii de pere, si ultimul strat trebuie să fie de pişcoturi.
Se bate frişca şi se pune apoi peste prăjitură. Se ornează cu ciocolata răzuită. Se păstrează la rece.
Prajitura cu piscoturi si pere
Pofta buna!