Prajitura cu piscoturi si zmeura
PrinteazaPrajitura cu piscoturi si zmeura din: turta, piscoturi, migdale, ricotta, smantana, zahar, ciocolata, lapte, zmeura.
• 100 g turtă dulce
• 10 pişcoturi sau 200 g biscuiţi cu cacao
• 2-3 linguri migdale măcinate
• 200 g ricotta, urdă sau brânză dulce
• 200 ml smântână pentru frişcă
• 50 g zahăr pudră
• 100 g ciocolată cu lapte
• 100 ml lapte
• 200 g zmeură
Mod de preparare:
Mărunţeşti turta dulce şi pişcoturile în robotul de bucătărie.
Le amesteci apoi cu migdalele, scorţişoara şi laptele dulce pasteurizat, până obţii o pastă pe care o întinzi într-o tavă cu pereţi detaşabili sau într-o tavă cu 20×25 cm, în prealabil tapetată cu folie de plastic.
Baţi smântână împreuna cu zahărul pudră, apoi adaugi ricotta şi omogenizezi. întinzi această crenă peste pasta din tavă şi nivelezi. Razi ciocolata şi păstrezi prăjitura în frigider pentru cel puţin 2 ore.
Serveşti bucăţile decorate cu zmeură proaspătă pe care, în prealabil, ai spălat-o, sortat-o şi curăţat-o.
Prajitura cu piscoturi si zmeura
Pofta buna!