Prăjitură cu portocale şi ulei de măsline
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura cu portocale, ulei de masline, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, zahar, zahar vanilat.
- 2 portocale
- 70 ml ulei de masline extravirgin
- 300 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 250gde zahăr
- 1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
Spală bine portocalele cu apă rece şi o soluţie de otet şi zeamă de lămâie, pentru dezinfectare. Taie partea de sus şi porţionează fiecare fruct în 8 bucăţi. Apoi, în robotul cu lame duble, transformă-le în piure.
Amestecă uleiul de măsline extravirgin şi piureul va deveni mai fin ca textură. Intre timp, încălzeşte cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt.
Bate ouăle cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Amestecă făina cu bicarbonatul şi praful de copt.
Când ouăle sunt spumoase şi înălbite, adaugă alternativ câte o lingură de făină şi o lingură de piure de portocale.
Toarnă conţinutul în tavă şi las-o la cuptor 40 de minute. Lasă să se răcească şi serveşte-o cu zahăr pudră sau cu glazură de ciocolată.
Prăjitură cu portocale şi ulei de măsline
Pofta buna!