Prăjitură cu portocale
PrinteazaO reteta de prajitura cu portocale din: banane, portocale, faina, zahar tos, oua, lapte dulce, unt, sare, zahar vanilinat, lamaie, sos de zmeura, pere si compot de ananas.
Ingrediente:
- două banane
- două portocale
- 300 g făină
- 240 g zahăr tos
- două ouă
- praf de copt
- 125 ml lapte dulce
- 100 g unt
- sare
- zahăr vanilinat
- o lămîie
- două linguri de sos de zmeură
- decor de zahăr colorat
- pere
- compot de ananas
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun ouăle, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi un praf de sare. Se mixează pînă se obţine o compoziţie omogenă, se adaugă bananele pasate, untul moale, sucul de la o portocală, laptele dulce călduţ, un pliculeţ cu praf de copt şi făina.
Se mixează, se toarnă într-o formă de guguluff unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace 25-35 de minute la foc potrivit.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de cinci minute în tavă, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet.
Sucul de lămîie se amestecă bine cu sosul de zmeură şi zahăr pudră pînă rezultă o glazura mai groasă, se toarnă pest prăjitură şi se presară cu decor de zahăr colorat.
Se introduce prăjitura la rec pentru 30 de minute, apoi se serveşte.
Prăjitură cu portocale
Pofta buna!
O prajitura cu portocale foarte gustoasa, dar si simplu de facut.