Prăjitură cu prune coapte
PrinteazaPrăjitură cu prune coapte
Ingrediente:
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 vârf de cuţit sare
- 2 ouă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 g făină
- 1 kg prune coapte
- eventual puţin lapte
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron untul la temperatura camerei, zahărul şi 1 vârf de cuţit de sare şi bateţi-le cu mixerul. Incorporaţi ouăle treptat. Amestecaţi coaja de lămâie cu praful de copt şi făina, încorporaţi-le în amestecul de mai sus si frământaţi un aluat.
Eventual, turnaţi şi puţin lapte în cazul în care aluatul devine prea tare. Puneţi aluatul într-o formă de sufleu (0,26 cm) şi nivelaţi-l.
Presăraţi-l cu pesmet. Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi prunele, îndepărtaţi-le sâmburii, tăiaţi-le în două, apoi felioare, aşezaţi-le peste blat pe rotund şi coaceţi prăjitura 45-50 de minute.
Lăsaţi-o să se răcească în formă. înainte de servire, presăraţi-o cu zahăr tos.
Pofta buna!