Prajitura cu prune si rom
PrinteazaPrajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana.
- 350 g făină
- 120 gzahăr pudră
- 120 ml ulei
- 250 g iaurt
- 1 ou
- 1/2 plic cu praf de copt
- un praf de sare
- 500 g prune
- 100 g mac măcinat
- 100 g zahăr
- 250 ml smântână
Pentru crusta:
- 100 g unt
- 4 linguri cu făină
- 4 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu rom
Mod de preparare:
Amestecă făina cu praf de copt şi adaugă 100 g zahăr şi sare. Apoi adaugă oul, uleiul şi iaurtul şi prepară aluatul. Intinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Taie prunele în jumătăţi şi goleşte-l de sâmburi. Taie-le apoi în felii pe care le repartizezi pe prăjitură. Amestecă zahărul pudră cu macul şi pune amestecul peste prune.
Prepară compoziţia pentru crustă, amestecă untul cu făină, zahăr şi rom. Această compoziţie se presară peste prune. Coace 35-40 de minute în cuptorul încins la 180°C.
Scoate apoi din cuptor, lasă să se răcească şi serveşte cu frişcă.
Pofta buna!