Prajitura cu prune uscate si migdale

Printeaza

Prajitura cu prune uscate si migdale din: prune, faina, unt, zahar, lapte, ulei, oua, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura cu prune uscate si migdale

  • 300 g prune uscate
  • 120 g făină
  • 90 g zahăr
  • 80 g unt
  • 40 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 3 ouă
  • 40 g făină de migdale
  • o linguriţă praf de copt
  • un plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Prunele uscate se pun în apă caldă să se hidrateze şi se lasă 30 de minute.

Se amestecă făina cu 60 g zahăr, zahărul vanilat şi praful de copt. Se bat două ouă, li se adaugă uleiul şi laptele şi se amestecă. Se toarnă acest amestec într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se scurg prunele şi jumătate dintre ele se aşază, tăiate, în tavă.

Se coace 20 de minute.

Între timp, se pregăteşte al doilea aluat, pentru care se topeşte untul şi imediat cum s-a topit se trage de pe foc şi se pun celelalte 30 g de zahăr. După topire, se adaugă oul şi făina de migdale şi se amestecă.

Se scoate tava de la cuptor, se toarnă al doilea aluat, se pune şi restul de prune şi se mai lasă 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.