Prajitura cu prune uscate
PrinteazaPrajitura cu prune uscate din: faina, margarina, smantana, zahar, praf de copt, lapte, oua, gris, smantana, prune.
Pentru blat:
- 350 g făină
- 250 g margarină
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smântână
- 4 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 4 ouă
- 2 albuşuri
- 2 linguri gris
- 5 linguri smântână
- 200 g zahăr
- 1/2 kg prune uscate, fără sâmburi
Mod de preparare:
Pui apă la fiert şi, când clocoteşte, introduci prunele spălate în apă rece şi apoi scurse. Le laşi să dea 2-3 clocote, le scurgi pe o sită şi le laşi să se răcească.
intre timp, prepari aluatul pentru blat, în felul următor: amesteci făina cu margarina şi cu praful de copt, apoi adaugi gălbenuşurile, smântână şi zahărul, precum şi 1/2 linguriţă sare fină, dizolvată într-o lingură de lapte. Frămânţi bine aluatul. Trebuie să rezulte o foaie care se poate întinde.
Când face băşicuţe ce pocnesc printre degete, îl întinzi în foaie cu sucitorul. îl întinzi într-o tavă unsă cu margarină şi-l înţepi pe toată suprafaţa cu furculiţa.
Pui laptele la fiert şi, pentru a nu face cocoloaşe, torni grişul în ploaie, înainte de a începe să fiarbă. Amesteci tot timpul şi-l laşi pe foc până se îngroaşă, apoi îl dai la rece.
După ce s-a răcit grişul, încorporezi în el şi smântână şi gălbenuşurile. Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul. Aşezi prunele una lângă alta, pe aluatul din tavă.
Amesteci grişul răcit, împreună cu compoziţia pentru cremă şi albuşurile spumă şi torni totul peste prune. Coci prăjitura la foc potrivit, aproximativ o oră. Când e gata, o laşi să se răcească, o tai bucăţi şi o serveşti.
Prajitura cu prune uscate
Pofta buna!
Imi place prajitura cu prune