Prajitura cu rubarba si branza de vaci
PrinteazaPrajitura cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare, scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de vanilie, migdale, faina si zahar.
blat de cozonac:
- 25 g drojdie
- 175 ml lapte caldut
- 60 g zahar
- 400 g faina
- 1 praf sare
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 75 g unt moale
- 1 ou
in plus:
- 750 g rubarba
- 500 g branza de vaci
- 500 g smantana dulce
- 100 g unt topit
- 3 oua
- 120 g zahar
- 3 linguri praf de budinca de vanilie
crusta:
- 125 g migdale tocate
- 125 g faina
- sare
- 80 g zahar
- 80 g unt topit
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în lapte; se adaugă 1 linguriţă de zahăr. Se amestecă făina cu sare, scorţişoară şi zahăr. Se adaugă în lapte, împreună cu unt şi ou. Se frământă aluatul 3 min. Se acoperă şi se lasă să crească 40 min. 2 Se curăţă rubarba, se spală şi se taie bucăţi. Se încinge cuptorul la 190°C.
Se amestecă brânza de vaci cu smântână, unt, ou, zahăr şi praf de budincă. Se prepară compoziţia pentru crustă: cu furculiţa, se amestecă migdalele cu făină, 1 praf de sare, zahăr şi unt, până ce iau naştere firimituri de aluat. Se frământă aluatul şi se intinde din el o foaie care se aşază pe o tavă unsă.
Se repartizează deasupra rubarba, apoi amestecul de arânză şi compoziţia de crustă. Se coace cca 40 min.
Prajitura cu rubarba si branza de vaci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu rabarbar