Prajitura cu rubarba si gris
PrinteazaPrajitura cu rubarba si gris din: oua, margarina, zahar, lapte, zahar vanilat, praf de copt, faina, gris, rubarba.
- 4 oua
- 1/2 pachet margarina
- 400 g zahar
- 300 ml lapte batut
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt dizolvat in otet
- faina cat cuprinde
- 2-3 linguri gris
- 1 farfurie cu varf cu rubarba, curatata de pielita si taiata cubulete
Mod de preparare:
Amesteci ouale intregi cu margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei). Pui apoi zaharul, amesteci si adaugi laptele batut, zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in otet si faina cat cuprinde, sa iasa un aluat care sa curga in tava, potrivit de gros.
Ungi tava cu margarina, o tapetezi cu faina si torni compozitia. Presari grisul, apoi pui rubarba taiata marunt si presari 100 g de zahar. Dai tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru circa 1 ora, la foc potrivit. Cand e gata, presari zahar pudra dupa gust.
Pofta buna!