Prajitura cu rubarba si urda
PrinteazaPrajitura cu rubarba si urda din: faina, unt, galbenusuri, zahar pudra, scortisoara, rubarba, zahar, amidon alimentar, zeama de lamaie.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 200 g unt
- 2 galbenusuri
- 3 linguri zahar pudra
- putina scortisoara
pentru umplutura de rubarba:
- 1 kg rubarba curatata
- 100 g zahar
- 2 linguri amidon alimentar
pentru umplutura de urda:
- 750 g urda
- 100 g zahar
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- 50 g amidon alimentar
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Tai în cuburi de 1-1,5 cm rubarba, presari peste ea zahărul şi dai deoparte circa 1 oră, să-şi lase zeama. După aceea pui rubarba la fiert, după 5-6 minute adaugi amidonul, pe care l-ai amestecat cu puţină apă rece.
Laşi să se îngroaşe crema şi o dai deopar-te, să se răcească complet. între timp, baţi ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o spumă, în care adaugi amidonul, urda şi zeama de lămâie. Amesteci încontinuu, până obţii o cremă fină. Pui ingredientele pentru aluat într-un vas şi amesteci repede, până ce îţi iese printre degete un aluat sfărâmicios.
Iei o tavă şi o ungi bine cu ulei. Pui 3/4 din aluat şi îl aranjezi uniform, cu mâna. întinzi peste aluat crema de rubarbă şi deasupra crema de urdă. Pui tava la cuptor pentru 15 minute. După 15 minute scoţi tava din cuptor şi presari cu mâna aluatul rămas, deasupra prăjiturii.
Dai tava înapoi la cuptor, pentru 30 de minute.
Prajitura cu rubarba si urda
Pofta buna!