Prajitura cu sampanie
PrinteazaPrajitura cu sampanie din: zahar, unt, oua, faina, sampanie.
- 150 g zahăr tos
- 150 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 200 g făină plus 2 linguri
- 1 pahar mic cu vin sau şampanie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Punem faina într-un castron; din zahărul frecat cu unt obţinem o cremă omogenă în care încorporăm gălbenuşurile pe rând.
Punem crema peste faină, punem un praf de sare şi frământăm un aluat ferm turnând în castron 1 pahar cu vin alb sau şampanie. Lăsăm aluatul la rece 30 min, frământat cu cele 2 linguri de faină până când se desprinde de pe mână.
Intindem bucăţi mici de aluat, pe care le modelăm cu gura unui pahar mare. Tăiem în patru sferturi fiecare rotund şi trecem prăjiturile pe tava acoperită cu hârtie de copt.
După 20 minute scoatem prăjiturile şi le trecem pe un platou curat.
Le servim reci.
Pofta buna!