Prăjitură cu scorţişoară
PrinteazaPrăjitură cu scorţişoară
- 400 g zahăr tos
- 100 g unt
- 3 ouă
- 150 ml lapte bătut
- 3 linguri de cacao
- 550 g făină
- praf de copt
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- sare
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- un borcan de compot de caise
- ciocolată neagră
- frişca
Preparare:
Caisele se scot din sirop, se taie în bucăţi mai mici, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Intr-un vas se mixează untul cu zahărul tos şi sarea pînă cînd devin o ccremă. Se adaugă ouăle, zahărul vanilat, laptele bătut şi pudra de scorţişoară.
Se mixeazeă, se presară făina amestecatiă cu un pliculeţ cu praf de copt, cacaua şi se mixează încă cinci minutite, ca să se omogenizeze compozitiţia.Se toarnă aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit.
Prăjitura se lasă să se răceaşcă cinci minute în tavă, se scoate şi se îndepărtează hîrtia de copt. Se taie în bucăţi potrivite dupa ce s-a răcit complet.
Pofta buna!