Prajitura cu seminte si fructe uscate

Printeaza

Prajitura cu seminte si fructe uscate din: mix de fructe, stafide, alunw, caju, seminte de pin, cirese, caise, macese, brandy, unt, zahar, oua, portocala, lamaie, faina, praf de copt, sare.

Ingrediente:Prajitura_cu_seminte_si_fructe_uscate

  • 250 g mix de fructe exotice deshidratate
  • 300 g stafide mari şi mici
  • 50 g alune de pădure prăjite
  • 70 g migdale prăjite
  • 10 g seminţe de pin (pentru decor)
  • 110 g cireşe confiate (dacă ai)
  • 100 g caise uscate
  • 100 g măceşe uşcate sau merişoare
  • 250 ml brandy (vreo 200 ml au fost înghiţiţi de fructe, cu restul am îmbibat prăjitura)
  • 225 g unt
  • 220 g zahăr brun
  • 3 ouă mari
  • 1 portocală
  • 50 g caju
  • 1 lămâie
  • 260 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 vârf cutit de sare

 

Mod de preparare:

Ungi cu puţin unt o formă de tort şi o tapetezi cu hârtie de copt. Pui hârtia pe fundul formei, dar şi pe perete, astfel încât să depăşească marginea cu cel puţin 5 cm.

Incălzeşti cuptorul la 160 de grade Celsius. Dacă ai macerat fructele, le scurgi de alcool (îl vei folosi la îmbibarea prăjiturii) şi le tai în cubuleţe.

Alunele, caju-ul şi migdalele le sfărâmi (nu trebuie să le faci pudră, ci să rămână bucăţele mai mari). Poţi păstra câteva cireşe confiate şi câteva migdale pentru decorarea prăjiturii.

Pui într-un castron untul (la temperatura camerei) şi zahărul brun. Baţi cu mixerul până obţii o spumă. Incepi să pui ouăle, câte unul, pe rând. Următorul ou îl pui doar după ce cel dinainte a fost încorporat foarte bine.

Adaugi 3 linguri de brandy, coaja de la lămâie, coaja şi sucul de la portocală. Separat, într-o farfurie, amesteci făina cernută cu sarea şi praful de copt. O pui treptat peste amestecul de unt, amestecând cu mixerul la viteză potrivită.

Când ai pus toată făina şi ai obţinut un aluat omogen, pui fructele tăiate. Amesteci bine, cu o lingură de lemn, iar când s-au încorporat adaugi caju-ul, alunele, migdalele mărunţite si stafidele.

Pui compoziţia rezultată în formă, nivelezi şi ornezi, dacă doreşti, cu fructele şi migdalele păstrate. Pui forma de tort într-o tavă şi o dai la cuptor.

Laşi prăjitura o oră, după care reduci puţin temperatura (la 150 grade Celsius) şi o laşi cel puţin încă o jumătate de oră.

Scoţi prăjitura din cuptor şi pui brandy-ul rămas, peste ea. In acest stadiu, scoasă din formă şi îmbrăcată într-o folie de aluminiu, prăjitura poate fi ţinută câteva săptămâni.

Tai prăjitura cu un cuţit bine ascuţit şi cu lama subţire, în felii, asemenea unui tort.

Prajitura cu seminte si fructe uscate

Prajitura_cu_seminte_si_fructe_uscate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.