Prajitura cu sfecla rosie
PrinteazaPrajitura cu sfecla rosie din: sfecla rosie, faina, drojdie uscata, zahar, unt, stafide, oua, crema de branza, esenta de vanilie, zahar pudra.
- 1 sfeclă rosie crudă
- 200 g făină
- 1 linguriţă drojdie uscată
- 150 g zahăr
- 200 g unt moale
- 150 g stafide
- 3 ouă
Ingrediente pentru glazură:
- 250 g cremă de brânză
- 60 g unt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 250 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Cureţi sfecla, o tai în două, iar jumătate o dai pe râzătoare. Cealaltă jumătate o tai felii foarte subţiri, pe care le usuci în cuptor, într-o tavă tapetată, timp de 30 de minute. Mixezi zahărul şi ouăle, până devin albicioase. Adaugi făina, drojdia, untul moale, stafidele şi sfecla rasă. Torni totul într-o formă şi coci 30 de minute.
Pentru glazură, mixezi crema de brânză cu untul. Adaugi esenţa de vanilie în 3 reprize şi zahărul pudră, mixând până rezultă o cremă mai grasă (uleioasă), pe care o nivelezi peste prăjitura rece. Laşi prăjitura în repaus până a doua zi, apoi o serveşti ornată cu rondele de sfeclă uscate în cuptor.
Prajitura cu sfecla rosie
Pofta buna!