Prajitura cu sfecla rosie

Printeaza

Prajitura cu sfecla rosie din: sfecla rosie, faina, drojdie uscata, zahar, unt, stafide, oua, crema de branza, esenta de vanilie, zahar pudra.

Ingrediente: Prajitura_cu_sfecla_rosie

  • 1 sfeclă rosie crudă
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt moale
  • 150 g stafide
  • 3 ouă

Ingrediente pentru glazură:

  • 250 g cremă de brânză
  • 60 g unt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 250 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Cureţi sfecla, o tai în două, iar jumătate o dai pe râzătoare. Cealaltă jumătate o tai felii foarte subţiri, pe care le usuci în cuptor, într-o tavă tapetată, timp de 30 de minute. Mixezi zahărul şi ouăle, până devin albicioase. Adaugi făina, drojdia, untul moale, stafidele şi sfecla rasă. Torni totul într-o formă şi coci 30 de minute.

Pentru glazură, mixezi crema de brânză cu untul. Adaugi esenţa de vanilie în 3 reprize şi zahărul pudră, mixând până rezultă o cremă mai grasă (uleioasă), pe care o nivelezi peste prăjitura rece. Laşi prăjitura în repaus până a doua zi, apoi o serveşti ornată cu rondele de sfeclă uscate în cuptor.

Prajitura cu sfecla rosie

Prajitura_cu_sfecla_rosie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.