Prajitura cu sirop de sfecla

Printeaza

Prajitura cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt, oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt, sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.

Ingrediente:Prajitura_cu_sirop_de_sfecla

blat:

  • 120 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g ciocolata amaurie (minim 70% cacao)
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 225 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • praf de sare

crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g unt nesarat
  • 1 1/2 lingurita sirop de sfecla rosie

glazura:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 90 g unt
  • bomboane colorate

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul şi tapetaţi cu hâr­tie de copt o formă dreptunghiu­lară cu dimensiunile 25 x 30cm. Amestecaţi făina, praful de copt şi praful de sare într-un castron şi lăsaţi deoparte. Topiţi untul şi ciocolata la bain-ma­rie, în alt vas amestecaţi cu mixerul zahărul, 3 gălbenuşuri, esenţa de vanilie şi 1 ou.

Adăugaţi ciocolata topită, amestecând încontinuu, şi treptat, puneţi şi amestecul cu făi­nă. Dacă este prea tare compoziţia, adăugaţi 2 linguri lapte. Bateţi spumă 3 albuşuri şi adăugaţi-le în compoziţie, amestecând prin răs­turnare. Turnaţi compoziţia în tava pregătită şi coaceţi blatul la foc po­trivit. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă.

Pentru cremă, bateţi untul cu za­hărul apoi adăugaţi treptat câte 1 lingură mascarpone şi siropul de sfeclă roşie. Dacă se taie, puneţi la bain-marie şi bateţi energic. Puneţi la frigider timp de 20 minute. Pentru glazură, topiţi ciocola­ta şi untul la bain-marie, apoi amestecaţi pentru fluidizare.

Peste blatul rece turnaţi crema cu mas­carpone şi puneţi la frigider 15 mi­nute apoi scoateţi şi turnaţi glazura de ciocolată. Ornaţi cu bomboane sfărâmate şi mai ţineţi la frigider cel puţin 15 minute înainte de servire.

Prajitura cu sirop de sfecla

Prajitura_cu_sirop_de_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.