Prajitura cu sirop de sfecla
PrinteazaPrajitura cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt, oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt, sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.
blat:
- 120 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 g ciocolata amaurie (minim 70% cacao)
- 200 g unt
- 4 oua
- 225 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- praf de sare
crema:
- 250 g mascarpone
- 200 g zahar pudra
- 100 g unt nesarat
- 1 1/2 lingurita sirop de sfecla rosie
glazura:
- 150 g ciocolata neagra
- 90 g unt
- bomboane colorate
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă dreptunghiulară cu dimensiunile 25 x 30cm. Amestecaţi făina, praful de copt şi praful de sare într-un castron şi lăsaţi deoparte. Topiţi untul şi ciocolata la bain-marie, în alt vas amestecaţi cu mixerul zahărul, 3 gălbenuşuri, esenţa de vanilie şi 1 ou.
Adăugaţi ciocolata topită, amestecând încontinuu, şi treptat, puneţi şi amestecul cu făină. Dacă este prea tare compoziţia, adăugaţi 2 linguri lapte. Bateţi spumă 3 albuşuri şi adăugaţi-le în compoziţie, amestecând prin răsturnare. Turnaţi compoziţia în tava pregătită şi coaceţi blatul la foc potrivit. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a vedea dacă este coaptă.
Pentru cremă, bateţi untul cu zahărul apoi adăugaţi treptat câte 1 lingură mascarpone şi siropul de sfeclă roşie. Dacă se taie, puneţi la bain-marie şi bateţi energic. Puneţi la frigider timp de 20 minute. Pentru glazură, topiţi ciocolata şi untul la bain-marie, apoi amestecaţi pentru fluidizare.
Peste blatul rece turnaţi crema cu mascarpone şi puneţi la frigider 15 minute apoi scoateţi şi turnaţi glazura de ciocolată. Ornaţi cu bomboane sfărâmate şi mai ţineţi la frigider cel puţin 15 minute înainte de servire.
Prajitura cu sirop de sfecla
Pofta buna!