Prajitura cu smantana si gem de caise
PrinteazaPrajitura cu smantana si gem de caise din: ulei, smantana, zahar, lamaie, faina, gem, sare, amoniac.
- 10 linguri cu ulei
- 10 linguri cu smântână
- 10 linguri cu zahăr
- 1/2 lămâie
- 500 g făină
- 1/2 linguriţă cu amoniac
- 200 gem de caise
- sare
- zahăr farin
Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul cu smântână bătând cu telul, adăugaţi treptat uleiul, apoi faina şi frământaţi un aluat potrivit de tare, după ce aţi pus sarea necesară, amoniacul stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.
Intindeţi o foaie pe fundul tăvii, coaceţi la foc iute 15 min. Tăiaţi forme geometrice, ungeţi cu gem, lipiţi câte două forme şi pudraţi cu zahăr farin.
Este mai bună rece.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-smantana-si-gem-de-caise html