Prajitura cu smochine proaspete
PrinteazaPrajitura cu smochine proaspete din: biscuiti, unt, mascarpone, smantana, zahar, smochine.
Blat:
- 12 biscuiţi fără gluten
- 40 g unt topit
Cremă:
- 100 g mascarpone
- 150 ml smântână pentru frişcă
- 1 lingură zahăr pudră sau îndulcitor
- 1/2 păstaie de vanilie
- 3 smochine proaspete
- 3 linguri zahăr cu pectină (sau îndulcitor natural)
Mod de preparare:
Biscuiţii mărunţiţi în robot se amestecă cu untul topit. Se aşază în 3 forme rotunde din inox, se presează şi se dau la rece.
Se sotează 3-4 minute smochinele cuburi cu zahărul şi se lasă să se răcească. Se mixează mascarpone cu zahăr pudră şi miezul de vanilie; se adaugă smochinele sotate; apoi se înglobează frişca bătută. Se aşază în forme şi se dă la rece minimum 1 h.
Se îndepărtează inelele şi se decorează cu grătar de ciocolată topită şi felii de smochine.
Pofta buna!