Prajitura cu smochine proaspete

Printeaza

Prajitura cu smochine proaspete din: biscuiti, unt, mascarpone, smantana, zahar, smochine.

Ingrediente:Prajitura cu smochine proaspete

Blat:

  • 12 biscuiţi fără gluten
  • 40 g unt topit

Cremă:

  • 100 g mascarpone
  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 1 lingură zahăr pudră sau îndulcitor
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 3 smochine proaspete
  • 3 linguri zahăr cu pectină (sau îndulcitor natural)

 

Mod de preparare:

Biscuiţii mărunţiţi în robot se amestecă cu untul topit. Se aşază în 3 forme rotunde din inox, se presează şi se dau la rece.

Se sotează 3-4 minute smochinele cuburi cu zahărul şi se lasă să se răcească. Se mixează mascarpone cu zahăr pudră şi miezul de vanilie; se adaugă smochinele sotate; apoi se înglobează frişca bătută. Se aşază în forme şi se dă la rece minimum 1 h.

Se îndepărtează inelele şi se decorează cu grătar de ciocolată topită şi felii de smochine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.