Prajitura cu smochine si branza de vaci
PrinteazaPrajitura cu smochine si branza de vaci din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, frisca, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, smochine.
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri lapte
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
umplutura:
- 250 ml frisca
- 250 g branza de vaci grasa
- 4 linguri zahar
- cateva picaturi de esenta de vanilie
- 500 g smochine proaspete
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu zahăr; se înglobează laptele, bătând cu telul; la final se încorporează făina amestecată cu praf de copt. Se adaugă apoi albuşurile bătute cu 1 praf de sare şi se omogenizează.
Se toarnă aluatul în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 170 °C, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.
Se bate frişca rece şi se amestecă împreună cu brânza de vaci, zahăr şi vanilie. Se taie blatul pe 2 niveluri, se umple cu cremă, se acoperă cu cremă şi se ornează cu smochine.
Prajitura cu smochine si branza de vaci
Pofta buna!