Prajitura cu smochine si coaja de portocala
PrinteazaPrajitura cu smochine si coaja de portocala din: unt, iuart, oua, fructoza, zahăr vanilinat, sare, coajă de portocale, rom, gris, praf de copt, smochine proaspete.
Ingrediente:
- 60 g unt
- 250 g iaurt
- 2 ouă
- 50 g fructoză
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 1 linguriţă coajă de portocale rasă
- 20 ml rom
- 200 g griş
- 2 linguriţe praf de copt
- 6 smochine proaspete
Mod de preparare:
Se topeşte untul la foc moale şi se lasă să se răcorească. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se bate cu mixerul iaurtul cu ouă, fructoză, zahăr vanilinat, sare, coajă de portocală şi rom. Se înglobează untul, turnând în fir subţire, apoi grisul amestecat cu praf de copt.
Se unge şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (o 26 cm). Se repartizează înăuntru aluatul şi pe el se aşază jumătăţi de smochine cu partea tăiată în jos. Se coace prăjitura timp de cca 40-45 min.; apoi se scoate din formă.
Prajitura cu smochine si coaja de portocala
Pofta buna!