Prajitura cu smochine si coaja de portocala

Printeaza

Prajitura cu smochine si coaja de portocala din:  unt, iuart, oua, fructoza, zahăr vanilinat, sare, coajă de portocale, rom, gris, praf de copt, smochine proaspete.

Prajitura_cu_smochine_si_coaja_de_portocala

Ingrediente:

  • 60 g unt
  • 250 g iaurt
  • 2 ouă
  • 50 g fructoză
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă coajă de portocale rasă
  • 20 ml rom
  • 200 g griş
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 6 smochine proaspete

Mod de preparare:

Se topeşte untul la foc moale şi se lasă să se răcorească. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se bate cu mixerul iaurtul cu ouă, fructoză, zahăr vanilinat, sare, coajă de portocală şi rom. Se înglo­bează untul, turnând în fir subţire, apoi grisul amestecat cu praf de copt.

Se unge şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (o 26 cm). Se repartizează înă­untru aluatul şi pe el se aşază jumătăţi de smochine cu partea tăiată în jos. Se coace prăjitura timp de cca 40-45 min.; apoi se scoate din formă.

Prajitura cu smochine si coaja de portocala

Prajitura_cu_smochine_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.