Prajitura cu smochine si migdale
PrinteazaPrajitura cu smochine si migdale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, zahar, oua lapte batut, unt, vanilie, migdale, smochine, fulgi de migdale.
- 2 1/2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare 1/2 linguriță
- 1/4 linguriță de nucșoară
- 1/2 cană de zahăr
- 2 oua
- 1 1/2 cani lapte bătut
- 1/4 cana unt nesărat, topit și ușor răcit
- 1 linguriță de esenta de vanilie
- 1/2 linguriță esenta de migdale
Ingrediente pentru topping:
- 8-10 smochine proaspete
- 1/2 ceasca de migdale felii
- 3 linguri zahăr pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda.
Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucșoară și zahăr. Într-un castron mic, amestecati împreună lapte bătut, ouă și unt. Incorporati esentele de vanilie si migdale.
Se adaugă amestecul de lapte bătut in ingredientele uscate. Se amestecă. Se transfera aluatul in tava si se aseaza deasupra smochinele si fulgii de migdale.
Deasupra presarati zahar.
Se da la cuptor timp de 20-25 de minute.
Pofta buna!