Prajitura cu smochine si nuci
Printeaza
- un pachet de foitaj
- 5 smochine proaspete
- 5 ouă
- 350 g zahăr tos
- 100 g amidon alimentar
- un litru lapte dulce
- 200 g unt
- 300 ml frişcă
- 4 pliculeţe zahăr vanilinat
- sare
- mentă proaspătă
- topping de căpşune
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul tos pînă îşi dublează volumul. Laptele dulce se amestecă bine cu ouăle mixate şi se pune la fiert la bain-marie, amestecînd din cînd în cînd.
Cînd a dat în clocot se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă, untul, se amestecă bine cu telul pînă devine ca o cremă şi se lasă la răcit. Cînd este rece se amestecă bine cu zahărul vanilinat şi frişca mixată adăugată treptat, ca să nu se taie crema.
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă de copt tapetată cu hîrtie de aluminiu stropită cu apa rece, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se presară zahări vanilinat.
Se coace, se lasă să se răceasca că şi se aşază într-o tavă înalta. Se toarnă deasupra o parte din cremă, se aşază felii de smochine şi restul de cremă. Se serveşte rece, presărată cu nucă tocată, amestecată cu topping şi mentă tocată.
Se serveste rece, presarata cu nuca tocata, amestecata cu topping si menta tocata.
Poftă bună!