Prăjitură cu smochine
PrinteazaPrăjitură cu smochine
- 550 g făină
- un pliculeţ cu praf de copt
- 250 g zahăr tos
- 3 ouă
- scorţişoară
- cacao
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g stafide
- 300 g smochine proaspete
- 100 g unt
- cafea granulată
- 100 g miezuri de nucă
- frişca
- mentă
- îngheţată
Preparare:
Se adaugă o lingură de cafea granulată, zahărul tos şi patru linguri de cacao. Se amestecă, se lasă la fiert cinci minute, se ia de pe foc şi se răceşte.
Ouăle se mixează pînă cîrnd îşi dublează volumul, se amestecă bine cu ingredientele răcite, praful de copt, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi se mixeazăâ pînă cînd totul devine o cremă pufoasă.
Se adaugă făina cernută şi stafidele, se amestecă, se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină
Se aşază deasupra felii de smochine, se presară miezurile de nucă tocate mărunt şi se introduce tava în cuptor.
Se coace la foc potrivit 30-45 de minute, se scoate, se răceşte, se taie felii şi se serveşte.
Pofta buna!