Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel
PrinteazaPrăjitură cu sos de căpşune si sos caramel
- 4 ouă
- 2 linguriţe făină
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri lapte
- 1 plic zahăr vanilat,
- 2 linguri zahăr pudră
- 50 g alune nesărate
- 1 lămâie.
Pentru sosuri ai nevoie de:
- 400 g căpşune
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile cu zahărul şi coaja rasă de lămâie, apoi adaugi făina în ploaie, gălbenuşurile pe rând şi omogenizezi compoziţia. Separat, amesteci laptele cu zahărul vanilat şi-l întinzi în tava de copt.
Torni apoi compoziţia, presari alunele măcinate şi coci prăjitura la foc potrivit timp de 30 de minute. în acest timp pregăteşti sosurile: speli căpşunele, le tai în jumătăţi, le presari cu 1 lingură zahăr şi zahărul vanilat şi le laşi deoparte 15 minute.
Topeşti apoi într-o crăticioară zahărul rămas şi când devine auriu-roşcat stingi cu 1 cană de apă. Desfaci făina în 2 linguri de apa o adaugi in sos, il mai dai intr-un clocot si-l dai deoparte.
Pasezi ce s-a copt blatul, il tai in bucati si pui alternativ pe o prajitura sos de capsune, pe alta sos caramel.
Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel
Poftă bună!