Prajitura cu spuma de portocale
PrinteazaPrajitura cu spuma de portocale din: iaurt, faina, zahar, ulei, oua, praf de copt, zahar vanilat, unt, portocale, coaja de portocala, amidon, zahar, oua si ciocolata neagra.
pentru blat:
- un pahar mic de iaurt
- 3 pahare faina
- 2 pahare zahar
- 1/2 pahar ulei
- 3 oua
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- 25 g unt
pentru spuma:
- 3 portocale
- coaja de la o portocala
- 3 linguri rase amidon alimentar
- 100 g zahar
- 3 oua
pentru servit:
- 100 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare:
Pentru blat, într-un castron încăpător se pune iaurtul, apoi făina, zahărul, uleiul, ouăle, praful de copt si zahărul vanilinat. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat omogen. Tava de copt se unge cu unt, se toarnă aluatul şi se coace aproximativ 30 de minute.
Pentru spuma de portocale, într-o cratiţă se amestecă gălbenuşurile, amidonul, sucul celor trei portocale, coaja de la o portocală trecută pe răzătoarea cu ochiuri mici şi 75 g zahăr. Se pune cratiţa pe foc, amestecând mereu cu o lingură de lemn şi, după ce a fiert un minut, se dă deoparte. Se lasă să se răcească, amestecând din când în când.
Albuşurile se bat spumă cu restul zahărului şi se încorporează în amestecul fiert şi răcit. Se toarnă în tava de copt, peste aluatul răcit şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se serveşte cu ciocolată rasă deasupra.
Prajitura cu spuma de portocale
Pofta buna!
Merita incercata asa ceva
Like
Am sä incerc aceasta minunatie