Prajitura cu spuma de portocale

Printeaza

Prajitura cu spuma de portocale din: iaurt, faina, zahar, ulei, oua, praf de copt, zahar vanilat, unt, portocale, coaja de portocala, amidon, zahar, oua si ciocolata neagra.

Ingrediente:Prajitura_cu_spuma_de_portocale

pentru blat:

  • un pahar mic de iaurt
  • 3 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 3 oua
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 25 g unt

pentru spuma:

  • 3 portocale
  • coaja de la o portocala
  • 3 linguri rase amidon alimentar
  • 100 g zahar
  • 3 oua

pentru servit:

  • 100 g ciocolata neagra rasa

 

Mod de preparare:

Pentru blat, într-un castron încăpător se pune iaurtul, apoi făina, zahărul, uleiul, ouăle, praful de copt si zahărul vanilinat. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat omogen. Tava de copt se unge cu unt, se toarnă aluatul şi se coace aproximativ 30 de minute.

Pentru spuma de portocale, într-o cratiţă se amestecă gălbenuşurile, amidonul, sucul celor trei portocale, coaja de la o portocală trecută pe răzătoarea cu ochiuri mici şi 75 g zahăr. Se pune cratiţa pe foc, ameste­când mereu cu o lingură de lemn şi, după ce a fiert un minut, se dă deoparte. Se lasă să se răcească, amestecând din când în când.

Albuşurile se bat spumă cu restul zahă­rului şi se încorporează în amestecul fiert şi răcit. Se toarnă în tava de copt, peste aluatul răcit şi se dă la frigider pentru 3 ore. Se serveşte cu ciocolată rasă deasupra.

Prajitura cu spuma de portocale

Prajitura_cu_spuma_de_portocale

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Merita incercata asa ceva

  2. Am sä incerc aceasta minunatie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.