Prajitura cu stafide si ananas
PrinteazaPrajitura cu stafide si ananas din: lapte, vanilie, faina, miere, stafide, ananas, menta.
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 1/2 păstaie de vanilie
- 150 g făină de mei
- 4 linguri miere
- 100 g stafide
- 300 g ananas proaspăt sau fructe de sezon
- câteva frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu sarea şi păstaia de vanilie crestată pe lungime.
Când începe să clocotească, scoate păstaia, presară făina de mei sub formă de ploaie şi amestecă cu ajutorul telului în formă de pară. Fierbe la foc mic, timp de 3-4 minute, amestecând încontinuu, ca să nu se lipească de vas.
Stinge focul şi încorporează stafidele pe care, dacă doreşti, le poţi stropi cu rom. Repartizează această cremă în boluri sau cupe, alternând straturile cu bucăţele de ananas sau alte fructe proaspete.
Serveşte desertul rece, după ce l-ai ţinut la frigider o oră.
Decorează cu frunze proaspete de mentă.
Pofta buna!