Prajitura cu stafide si coaja de lamaie
PrinteazaPrajitura cu stafide si coaja de lamaie din: margarina, faina, zahar, drojdie, sare, apa minerala, vin alb, stafide, coaja de lamaie, sirop de fructe, rom.
- 150 gr margarina
- 250 g faina
- 1 lingura cu zahar
- drojdie de bere cat o nuca
- sare
- 5 linguri cu apa minerala
- 1 pahar cu vin alb
- 1 ceasca cu stafide
- coaja de lamaie
- 500 ml sirop de fructe
- 2 linguri cu rom
Mod de preparare:
Cerneti faina in castron adanc, turnati drojdia lichefiata cu 1 lingura de zahar, 1/2 lingurita cu sare, 2 linguri cu apa minerala. Framantati usor si obtinett un bulgare de maia mare cat 1 ou. Acoperiti aluatul dupa ce l-ati scos pe o farfurie.
Din faina ramasa, margarina inmuiata, 3 linguri cu apa minerala, coaja de lamaie si vin alb framantati un aluat, in care amestecati stafidele curatate, spalate si scurse in sita şi macerate apoi în rom. Intindeţi aluatul pe planseta, asezati deasupra maiaua, impaturiti si framantati iar.
Ungeti o forma de prajtura cu margarina, asezati aluatul cu stafide, coaceti 30 minute la foc potrivit. Scoateti din cuptor, taiati felii in tava, acoperiti cu sirop de fructe si serviti calda, cand nu mai are sirop.
Pofta buna