Prăjitură cu struguri şi cacao
PrinteazaPrăjitură cu struguri şi cacao
Ingrediente:
- 4 ouă
- 150 g zahăr tos
- 100 g unt
- 250 ml lapte dulce
- 550 g făină
- două linguri de pudră de cacao
- un pliculeţ cu praf de copt
- un vîrf de linguriţă de sare
- 100 g alune crude
- 3 linguri de gem de struguri
- mentă
- sos caramel
- frişca
Preparare:
Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi se mixează pînă cînd devin albe şi îşi dublează volumul.
Se adaugă untul topit şi răcit, laptele dulce, gemul de struguri, praful de copt şi făina amestecată cu pudra de cacao. Se mixează, se adaugă albuşurile bătute separat împreună cu sarea şi se armestecă încet cu o lingură, ca să nu se lase compoziţia.
Dacă aceasta este mai lichidă decît cea de chec, se mai poate adăuga puţină făină. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină.
Se nivelează aluatul, se presară alunele prăjite într-o tigaie şi tăiate mărunt, se introduce tava în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit. Se serveşte caldă sau rece, cu sos caramel sau frişca amestecată cu mentă tocată.
Prăjitură cu struguri şi cacao
Pofta buna!